Kadirov mlađi prebio zarobljenika, tata Ramzan ponosno objavio snimku. Nijedan neće odgovarati

Policija u Groznom, glavnom gradu Čečenije, zatvorila je slučaj protiv Adama Kadirova

Head of the Chechen republic Ramzan Kadyrov attends the plenary session at the United Russia Party's 18th convention in Moscow on December 8, 2018. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
FOTO: AFP

Sin čečenskog lidera Ramzana Kadirova neće pravno odgovarati za premlaćivanje bespomoćnog zarobljenika, objavili su u srijedu mediji.

U rujnu je čečenski lider postavio na mrežu video snimku koja prikazuje njegova 15-godišnjeg sina Adama kako brutalno tuče zatvorenika koji se ne može braniti i pritom je izjavio da se zbog toga ponosi svojim sinom.

Žrtva Rus koji je javno spalio Kuran

Žrtva je 19-godišnji Rus uhićen u svibnju jer je javno spaljivao Kuran u Volgogradu, a naknadno je premješten u zatvor u Čečeniju, rusku republiku u kojoj je većinsko stanovništvo muslimanske vjeroispovijesti.

Policija u Groznom, glavnom gradu Čečenije, zatvorila je slučaj protiv Adama Kadirova uz obrazloženje da je riječ o maloljetnoj osobi, prenosi u srijedu Baza, kanala srodan aplikaciji Telegram.

Roditelji odgovorni za postupke djece

Roditelji su odgovorni za postupke svoje djece prema ruskom kaznenom pravu. Međutim, nema nikakvih izvješća da je otvorena istraga protiv Ramzana Kadirova.

Objavljena videosnimka izazvala je snažne reakcije u Rusiji, ne samo iz skupina za zaštitu ljudskih prava već i krajnje desnih nacionalista koji pozivaju da Kadirov bude sudski gonjen zbog toga.

Međutim, Kadirov je prošli tjedan bio u gostima kod ruskog predsjednika Vladimira Putina koji ga je javno primio i hvalio. Borci za ljudska prava godinama optužuju 46-godišnjeg Kadirova za teška kršenja ljudskih prava kao što su otmica, mučenja i ubojstvo.