Kakav debakl za Željku Markić. Tužila novinarku Danku Derifaj zbog priče o zaradi na antibebi pilulama i ponovno izgubila

Odvjetnica Sloković kazala je za Telegram kako je ova oslobađajuća presuda pravomoćna

24.12.2021.., Zagreb - Udruge U ime obitelji i Hrvatska udruga roditelja odgojitelja (HURO) ispred zgrade ministarstva Pravosudja odrzala je konferenciju za novinare na kojoj su govorili  o zastiti zakonskih prava roditelja odgojitelja. Zeljka Markic       Photo: Josip Regovic/PIXSELL
FOTO: Josip Regovic/PIXSELL

Županijski sud u Zagrebu u ponovljenom postupku potvrdio je oslobađajuću presudu u korist novinarke Danke Derifaj koju je tužila Željka Markić, tvrdeći da je u svibnju 2016. u emisiji RTL Direkt objavila neistinite informacije da njena tvrtka zarađuje na prodaji kontracepcijskih pilula te abortivnih sredstava.

“Dobila sam Markićku! Drugostupanjski sud u ponovljenom postupku je potvrdio oslobađajuću presudu u moju korist. Nisam je klevetala nego radila svoj posao, pravomoćno je! Nakon sedam godina mrcvarenja, gotovo je”, napisala je Derifaj na Facebooku te dodala da njena odvjetnica Jadranka Sloković “zaslužuje sve čestitke”.

Dobila sam Markićku! Drugostupanjski sud u ponovljenom postupku je potvrdio oslobađajuću presudu u moju korist. Nisam je…

Posted by Danka Derifaj on Monday, January 29, 2024

Odvjetnica Sloković kazala je za Telegram kako je ova oslobađajuća presuda pravomoćna. “Dobili smo oslobađajuća presudu ranije, ali sada je odbijena žalba Željke Markić i potvrđena prvostupanjska presuda”, kazala je Sloković.

Markić uporno slala žalbe

Novinarka je još u svibnju 2021. prvi puta oslobođena krivnje u ovom postupku, no nakon što je Markić uložila žalbu, Županijski sud u Zagrebu ukinuo je presudu u veljači 2023., te slučaj vratio na ponovljeno suđenje.

Markić se žalila te je postupak vraćen na ponovno suđenje. Tijekom cijelog sudskog procesa tvrdila kako njezina tvrtka nije imala nikakve veze s kontracepcijskim i abortivnim sredstvima, te je bila stava da je prilog o njoj na RTL-u bio klevetnički.

Uvjeravala da nema veze s tvrtkama

Markić je uvjeravala da njezina tvrtka, koja se bavi kliničkim ispitivanjem lijekova, nije bila vezana za kontraceptive. Iako je, tvrdila je, to i rekla Danki Derifaj, njezine izjave nisu adekvatno prenesene. “Prikazana sam upravo suprotno od stavova koje sam zagovarala u javnosti”, istaknula je.

Novinarka je u svojoj obrani objašnjavala kako nije imala namjeru klevetati Željku Markić, dok je njezina odvjetnica Jadranka Sloković istaknula kako tužiteljica uopće nije dokazala da nema veze s farmaceutskim tvrtkama koje prodaju kontraceptive. Naime, te su tvrtke njezini sponzori, odnosno s njima je u poslovnom odnosu, pa se, posredno, njihov novac slijevao na račune Željke Markić, objasnila je Sloković.