Prvi dan proljeća, a vani minusi. Počinje tmurno i kišno razdoblje, loše vrijeme upropastit će nam i vikend

Jutrošnja najniža temperatura bila je -3,2 °C, a najviša dnevna očekuje se na oko 18 °C

FOTO: Pixsell / DHMZ

Danas je prvi dan proljeća, čije su jutro obilježile doista niske temperature. Na Zavižanu je jutros u 7 sati bilo -1 °C, kao i u nizu drugih mjesta od Vinkovaca do Požege. Karlovac i Samobor bili su na -1,5 °C, Slavonski Brod i Plitvička Jezera na -1,9 °C, Koprivnica na -2 °C, Lekenik na -2,3, a najhladniji su bili Crni Lug i Ličko Lešće s -3,2 °C prema podacima DHMZ-a.

DHMZ javlja i kako će danas biti pretežno sunčano dok je u Istri lokalno moguća naoblaka. Za jutros je u unutrašnjosti bio prognoziran slab mraz te je moguća i magla. Na kopnu će danas puhati slab vjetar, a na moru umjerena do jaka bura. On će slabiti te će tijekom dana krenuti na sjeverozapadni i jugozapadni vjetar.

Vjetar već sada otežava stanje u prometu pa je zbog njega uvedena zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene. HAK usto upozorava i na poledicu u unutrašnjosti, dok DHMZ javlja kako se najviša dnevna temperatura očekuje između 13 i 18 °C.

Vrijeme danas DHMZ

Vrijeme u ostatku tjedna

Meteorologinja televizije N1, Tea Blažević prognozira kao će sutra u većini krajeva dan započeti sunčano. No, poslijepodne će rasti naoblaka sa sjevera. Stoga treba računati na kišu, češće u unutrašnjosti, a osobito sjeverozapadnoj i središnjoj kao i na sjevernom Jadranu.

Kiše i pljuskova može biti i u noći na petak i tijekom petka i to južnije duž obale, ali i u unutrašnjosti. Kiša je osobito moguća tijekom prijepodneva. Za vikend se pak očekuje nestabilno vrijeme.

“Veći dio subote bit će uglavnom suh, no jačat će jugo, a prema večeri se očekuje jače naoblačenje uz intenziviranje oborine. Uz kišu, u gorju je izgledan i snijeg. U nedjelju će biti hladnije, a uz kišu u gorju je moguć i snijeg”, prognozirala je Blažević.

Izgledi vremena DHMZ