Kakvo nas vrijeme čeka danas? Meteorolozi najavljuju novi snijeg, zabrane na Jadranskoj magistrali

Snijeg jutros mjestimice pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj

25.11.2023., Fuzine - Snijeg je zabijelio vise predjele planina u okolici Fuzina u Gorskom kotaru. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL

U unutrašnjosti Hrvatske danas će biti oblačno, povremeno uz kišu i snijeg, uglavnom u sjevernim i istočnim krajevima gdje se može stvarati tanak snježni pokrivač, a na Jadranu promjenljivo sa sunčanim razdobljima, no još u Dalmaciji ponegdje je moguća i kiša.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a na Jadranu će puhati umjerena bura, podno Velebita i jaka, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, a na krajnjem jugu još ujutro istočnjak, stoji u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 0 do 4, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije i Istre između 8 i 13 Celzijevih stupnjeva.

Moguća poledica

Zbog jakog vjetra na dionicama Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a snijeg mjestimice pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je poledica te HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i na put ne kreću bez zimske opreme.

Novi snježni pokrivač

DHMZ-ov meteoalarm upozorava na novi snježni pokrivač i poledicu na kontinentu, odnosno na području Zagreba, Osijeka i Karlovca.

Kada je riječ o nastavku tjedna, prema prognozi meteorologinje N1 televizije Tee Blažević, četvrtak će biti uglavnom bez oborine. Malo kiše može pasti na jugu, a susnježice i snijega većinom u Slavoniji, Baranji i Srijemu.

Petak će biti uglavnom suh, kako u unutrašnjosti tako i duž Jadrana. Subota će biti pretežno suha, no u nedjelju treba računati na kišu duž Jadrana, u unutrašnjosti prolazno i snijeg, osobito na zapadu i središnjim predjelima.