Kamere sve snimile? Uzrok golemog požara u medulinskoj marini je 'otvoreni plamen'

Vatra se proširila na ukupno 22 plovila

15.05.2024., Medulin - Pozar na brodovima u marini. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL

Otvoreni plamen za sada nepoznatog izvora uzrok je nedavnog požara plovila u vlasništvu 65-godišnjaka u medulinskoj marini, koji se dalje proširio na ukupno 22 plovila koja su značajno oštećena, a još nekoliko zadobilo je manja oštećenja, priopćila je istarska policija. Međutim, kako RTL neslužbeno doznaje, na snimkama u marini vidi se kako je na jedno plovilo bačen molotovljev koktel.

Veliki požar plovila u medulinskoj marini dogodio se prošlu srijedu, 15. svibnja oko 3,55 sati, a u vatrenoj buktinji izgorjela su 22 plovila. U požaru nitko nije stradao.

Policijski službenici su jučer u suradnji s vještacima iz Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba obavili očevid na brodicama koje su stradale.

Požar se proširio na 22 plovila

Utvrdili su i kako se požar sa plovila u vlasništvu 65-godišnjaka dalje proširio na ukupno 22 plovila koja su značajno oštećena, a još nekoliko plovila zadobilo je manja oštećenja.

U požaru je nastala materijalna šteta većih razmjera, a policijski službenici nastavljaju istragu i utvrđivanje svih okolnosti nastanka požara, dodaje policija.