Kamion u Zagrebu usmrtio djevojčicu. Svjedoci: 'Udario ju je dok je izlazila iz autobusa, putnici nisu mogli doći sebi od šoka'

Policija je za Telegram kazala kako će više informacija o nesreći imati nakon očevida

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Danas iza podneva u prometnoj nesreći koja se dogodila u Zagrebu poginula je djevojčica. Policija je objavila da se nesreća dogodila u 12:40 kada je kamion naletio na dijete na kolniku Ulice Žitnjak.

Kako je ispričala svjedokinja za 24 sata, djevojčica je izlazila iz autobusa kada ju je udario kamion, te je dodala da putnici nisu mogli doći sebi od šoka. Dodala je kako je vidjela djevojčicu i njenu torbu.

Kamion navodno nije kočio

Kako piše Jutarnji list, stradala djevojčica imala je devet godina, a nju je naletio kamion koji je imao natpis Roto trans d.o.o..

Djevojčica je izlazila iz autobusa na povratku iz škole i vozač autobusa stajao je kako bi propustio dijete da prijeđe preko kolnika. Kamion, piše list, nije kočio kako bi se zaustavio da propusti pješake, te dodaju da se nesreća dogodila na mjestu gdje postoji obilježen pješački prijelaz, kao i odgovarajući prometni znak uz koji je istaknut i znak autobusne postaje..

‘Čula sam majku kako jauče’

Jedna od svjedokinja ispričala je kako su prizori na mjestu događaja bili strašni. “Kad sam čula kuknjavu i majku kako jauče, nisam imala snage niti izlaziti iz kuće. Vidjela sam i vozilo Hitne pomoći, ali poslije sam čula za smrtni ishod.

Strašno je to. Bilo je pitanje kad će se nešto takvo dogoditi. Tu staje i ZET-ov i školski autobus i nekoliko se puta tražilo da se postave uspornici, ali nikad nisu postavljeni”, kazala je za Jutarnji list.

Više detalja nakon očevida

Tijelo stradale djevojčice prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, a nad vozačem će policija provesti kriminalističko istraživanje.

Iz zagrebačke policije kazali su za Telegram kako će više informacija o ovoj tragičnoj nesreći imati nakon očevida koji je u tijeku i koji bi trebao rasvijetliti okolnosti događaja.