Božinović o nesreći kojoj je stradala curica: 'Saznao sam da je pretrčavala kolnik, tragedija se mogla izbjeći'

'Saznao sam da je djevojčica od nekih sedam ili osam godina poginula jer je pretrčavala kolnik'

FOTO: Pixsell

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović prokomentirao je današnju tragičnu prometnu nesreću na zagrebačkom Žitnjaku u kojoj je kamion naletio na djevojčicu koja je preminula na mjestu događaja.

“Nažalost, saznao sam da je djevojčica od nekih sedam ili osam godina poginula jer je pretrčavala kolnik. U ovom trenu nemam više informacija osim da se provodi očevid”, kazao je ministar.

‘Tragedija u svakom slučaju’

“U svakom slučaju tragedija koja se mogla i treba izbjeći, ali je potrebno da sudjeluju svi – i institucije, ali i roditelji koji moraju voditi računa o tome gdje su djeca. Tragedija u svakom slučaju”, dodao je, prenosi N1.

Podsjetimo, nesreća se dogodila 12.40 sati u Zagrebu, na kolniku Ulice Žitnjak. Prema napisima pojedinih medija, djevojčica je izlazila iz autobusa na povratku iz škole, a dok je prelazila cestu na nju je naletio kamion i na mjestu je usmrtio.

Jutarnji list piše da se nesreća dogodila na mjestu gdje postoji obilježen pješački prijelaz, kao i odgovarajući prometni znak uz koji je istaknut i znak autobusne postaje.