Kao da smo preskočili proljeće: temperature za vikend idu i do 30°C

Tek je početak travnja, a temperature su ljetne

03.04.2024.., Zagreb - Suncan dan uz jezero Jarun Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL

Vrijeme danas bit će pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Lokalno postoji i vjerojatnost za kratkotrajnu slabu kišu ili pljusak, uglavnom poslijepodne na širem riječkom području i u Gorskom kotaru.

Puhat će slab do umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, na južnom Jadranu popodne i sjeverozapadni. Na sjevernom dijelu će biti i jugoistočnog vjetra. Najviša dnevna temperatura kretat će se većinom između 18 i 23 °C.

I sutra će u Hrvatskoj biti pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar na jugu, a ujutro na istoku i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura većinom od 5 do 10, na Jadranu između 9 i 14 °C. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 20 do 25 °C.

Vrijeme sutra DHMZ

Za vikend – do 30 stupnjeva

Stabilno vrijeme nastavit će se i u danima vikenda. Kako prognozira meteorologinja televizije N1, Tea Blažević, sunca će u izobilju biti kako na kopnu tako i na moru. Temperatura će se u dijelovima unutrašnjosti približiti 30°C.

Isto prognozira i DHMZ koji napominje da će biti iznimno toplo za doba godine. Povremeno se očekuje umjerena naoblaka dok će najvedrije biti u nedjelju. Puhat će slab, ponegdje do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni vjetar, a u ponedjeljak na istoku jugoistočni.

„Najviša dnevna temperatura na Jadranu i u gorju uglavnom od 20 do 25, a u većem dijelu unutrašnjosti od 25 do 30 °C”, javlja DHMZ.

Izgledi vremena DHMZ