Kim Jong Un navodno putuje u Rusiju: 'Susrest će se s Putinom'

Prvi susret nakon više godina

Russian President Vladimir Putin sees North Korean leader Kim Jong Un off following their talks at the Far Eastern Federal University campus on Russky island in the far-eastern Russian port of Vladivostok on April 25, 2019. (Photo by Alexey NIKOLSKY / SPUTNIK / AFP)
FOTO: AFP

Čini se da se sjevernokorejski vođa Kim Jong Un uputio prema Rusiji na summit s predsjednikom Vladimirom Putinom, izvijestio je južnokorejski informativni kanal YTN pozivajući se na neimenovani izvor u vladi.

Prema dostupnim informacijama, Kim se uputio na sjevernokorejsku sjeveroistočnu granicu posebnim vlakom, a susreta dvojice čelnika bi se trebao održati najranije u utorak. Ranije je YTN izvijestio da se susret Kima i Putina očekuje u srijedu.

Nakon više od četiri godine

Ruska novinska agencija je ranije danas izvijestila kako se očekuje da će Kim posjetiti daleki istok “u nadolazećim danima”. Ako do susreta dođe, bit će to prvi Kimov posjet inozemstvu u više od četiri godine i prvi od pandemije COVID-19.

Posljednji Kimov posjet bio je Vladivostoku 2019., na prvom summitu s Putinom, nakon što su propali pregovori s bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom o odustajanju Sjeverne Koreje od nuklearnog programa.