Klinci u Osijeku upali u dva kamiona, malo ih provozali pa ih razbili

Dvojac će biti prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Osijeku

15.06.2022., Zagreb - Oko 4 sata ujutro u Ulici kaktusa kod Sesveta eksplozijom je ostecen bankomat. Ocevid je u tijeku. Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
FOTO: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Mlađi punoljetnik i dijete iz Osijeka zaradit će prijavu nakon što su proteklog vikenda upali u dva kamiona, provozali se u njima i značajno ih oštetili.

Osječka policija provela je kriminalističko istraživanje te osnovano sumnja da je dvojac u nedjelju 7. siječnja na parkiralištu ušao u otključani kamion s ključem u bravici, upalio ga i odvezao se dalje te prouzročio prometnu nesreću.

Nakon tog su se zaputili na drugo parkiralište, na kojem su ušli u drugi, također otključani kamion s ključem u bravici i odvezli se dalje.

Šteta od 23.000 eura

Tijekom vožnje, dvojac je na neutvrđen način oštetio prednje vjetrobransko staklo kamiona, branike i druge dijelove vozila, nakon čega su ih zaustavili policijski službenici.

Materijalna šteta pričinjena pravnoj osobi iznosi oko 23.000 eura, a protiv osumnjičenih slijedi prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Osijeku, izvijestila je PU osječko-baranjska.