Kod Okučana vlasnik zapuštene njive našao ljudski kostur, u tijeku je krim istraživanje

Kosti su prebačene na analizu u Slavonski Brod

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL/Ilustracija

Na poljoprivrednom zemljištu kod Okučana pronađeni su ostaci ljudskoga kostura, javlja Policijska uprava brodsko posavska. Kosti je još u subotu pronašao vlasnik zapuštene poljoprivredne površine tijekom radova.

Policajci iz Okučana su u suradnji sa Službom kriminalističke policije proveli očevid nakon kojega su kosti poslali na Odjel patologije u Opću bolnicu “Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu gdje će biti izuzet DNK uzorak radi identifikacije. “Nastavlja se daljnji rad i kriminalističko istraživanje policijskih službenika te slijedi izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu”, priopćila je policija.

Česti pronalasci ljudskih kostiju

Ove godine je diljem Hrvatske bilo više slučajeva pronalazaka ljudskih kostiju. Samo krajem prošloga mjeseca zabilježena su dva takva slučaja.

Prvi je kostur pronađen kod Kloštar Ivanića, a drugi u Puli, s jednim danom razmaka. Na području Istre to nije bio prvi pronađen kostur ove godine.

Istarska policija je početkom siječnja pronašla kostur u bivšem kamenolomu, a mjesec kasnije i na području Zambratije, naselju na sjeverozapadu istarskog poluotoka.