Kombijem punim migranata bježao policiji kod Slunja. Udario stup pa policijski auto, troje ozlijeđenih

Policija provodi istragu nad vozačem, državljaninom BiH

04.10.2023., Bihac, Bosna i Hercegovina - Nocna patrola pripadnika Granicne policije BiH i MUP-a Unsko-sanskog kantona u blizini granice sa Republikom Hrvatskom. Granicnoj policiji BiH nedostaje vise od 600 policijskih sluzbenika i unatoc tome, oni su ove godine odvratili vise od 4000 osoba od ilegalnog prelaska granice. Photo: Armin Durgut/PIXSELL
FOTO: Armin Durgut/PIXSELL

Jutros oko 8 sati policajci su na području Cetingrada, između Slunja i granice s BiH, uočili kombi s registracijskim oznakama iz BiH. Za volanom je sjedio državljanin te zemlje, a u kombiju je prevozio migrante, javlja policija.

Rotirkama i sirenama su pokušali zaustaviti kombi, no vozač se dao u bijeg pred policijom. U Gornjem Taborištu je izgubio kontrolu nad vozilom, udario u stup pa u policijsko vozilo.

Ozlijeđene tri osobe

U prometnoj nesreći je ozlijeđeno troje migranata, prevezeni su u bolnicu na pružanje liječničke pomoći. Vozač je uhićen. Policija nad njim provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u nezakonito ulaženje, kretanje i boravak u Hrvatskoj.

Migranti su dovedeni u službene prostorije kako bi se utvrdile sve okolnosti njihova ulaska u Hrvatsku.