Konačno je pokrenuta stranica o NLO-ima na koju se godinama čekalo. Iza nje stoji Pentagon

Iz Pentagona kažu da je stranica namijenjena za prijavu samo ''iskustva iz prve ruke''

Video grab of the moment a UFO was captured on a police helicopter camera. See SWNS story SWUFO; The spherical object was filmed by the South Wales police helicopter while officers were flying 1,000ft over the Bristol Channel. Confused police said the mystery craft was flying against the wind and was undetected by air traffic control at around 9.30pm on Saturday (24). The object - which could not be seen with the normal eye - was captured by thermal cameras. None of the crew could come up with an explanation of what it was and the team tweeted it with an alien emoji and the question: "Any suggestion??" Some people have suggested it could be a balloon or a Chinese lantern, but police have ruled out both ideas because of the heat and movement. The force added: "It's difficult to judge the size but we filmed it for just over seven minutes.",Image: 301132578, License: Rights-managed, Restrictions: follow us on twitter - @swns
browse our website - swns.com
email pix@swns.com, Model Release: no
FOTO: Profimedia

Pentagon je pokrenuo online stranicu za prijavu susreta s NLO-ima, javlja The Guardian. Zasad taj alat, u kojemu će ljudi moći prijaviti ako misle da su vidjeli NLO, mogu koristiti samo sadašnji ili bivši savezni zaposlenici te oni “s izravnim saznanjima o programima ili aktivnostima američke vlade vezanim uz NLO koji datiraju iz 1945. godine”. Dužnosnici iz Pentagona najavljuju da će javnost svoja izvješća i iskustva moći podnositi uskoro.

Alat je proizveden pod vodstvom AARO-a, vladinog ureda koji se bavi isključivo istraživanjem neidentificiranih letećih objekata. Taj novi alat je, stoji na stranici AARO-a, “namijenjen kao početna točka kontakta i nije namijenjen za prenošenje potencijalno osjetljivih ili povjerljivih informacija”. ”Informacije iz druge ruke o NLO-u ili susretima s njim nisu dobrodošle”, istaknuto je na stranici.

Godinama kruže teorije zavjere

Sean Kirkpatrick, direktor AARO-a, rekao je u utorak da saznanja iz prve ruke, posebice o vladinim programima vezanima uz NLO, definitivno postoje i da će se s njima postupati pažljivo i s povjerenjem. “Ovaj mehanizam prijave koji se nalazi na web stranici namijenjen je ljudima koji misle da iz prve ruke nešto znaju o tajnim programima koje vlada skriva. Ako pilot leti okolo i vidi nešto u svom zračnom prostoru i mora to prijaviti, to ide kroz operativne kanale”, kaže Kirkpatrick.

Teorije zavjere o uključenosti američke vlade u istraživanja i programe NLO-a u javnosti kruže već desetljećima, a jedna od najpopularnijih je ona o tajnom vladinom objektu zvanom ”Područje 51” u kojemu se skrivaju vanzemaljske letjelice i vanzemaljci.

Kirkpatrick je rekao da će oni koji se drže takvih uvjerenja vjerojatno biti razočarani, a progovorio je i tome postoji li mogućnost da će se uskoro javno objaviti pojedine informacije o NLO-ima koje su se prije držale u tajnosti. ”Imamo paket s puno novog materijala koji smo pripremili za objaviti. Otkrili smo neke stvari koje smo deklasificirali, ne samo operativne video snimke, već i povijesne dokumente”, rekao je ne otkrivajući detalje, no dodao je da će te informacije pomoći u educiranju šire javnosti.