Konobarica u Karlovcu palila šank, zapalila goste. Sedmero ljudi opečeno, četvero od njih teško

Situacija je u jednom trenutku izmakla kontroli, nastala je panika

FOTO: Facebook screenshot

U karlovačkom noćnom klubu Monaco u noći sa subote na nedjelju ozlijeđeno je sedmero ljudi, četvero od njih teško, tijekom tzv. “paljenja šanka” koje je pokušala izvesti 23-godišnja konobarica. Šank je uspješno zapalila nekim alkoholnim pićem koje se koristi za pravljenje koktela, ali je vatra koja je buknula zapalila nekoliko posjetitelja što je vidljivo i na snimkama koje kolaju društvenim mrežama.

Prema informacijama Radio Mrežnice, sve se dogodilo oko 2:30 ujutro, dok je u pozadini treštao neki narodnjak iz kojeg se mogu razaznati stihovi “ove noći pijani”. U klubu je zavladala panika, neki od posjetitelja su pokušavali ugasiti vatru, a ubrzo je stigla i policija. Pozvana je i Hitna pomoć koja je više ozlijeđenih prebacila u karlovačku bolnicu koja je od lokala udaljena nekoliko stotina metara.

Što o svemu kažu u policiji?

Iz karlovačke Policijske uprave jutros su potvrdili da su oko 2:30 zaprimili dojavu o više ozlijeđenih u lokalu u gradskoj četvrti Švarča.

“Na mjestu događaja proveden je očevid kojim je utvrđeno da su četiri osobe teško i tri lakše ozlijeđene opeklinama koje se nastale uslijed nestručnog rukovanja alkoholnim pićima 23-godišnje djelatnice ugostiteljskog objekta u svrhu efekta zapaljenja na šanku prilikom čega je došlo do iznenadnog izgaranja i ozljeđivanja osoba za šankom”, opisali su iz policije nemile događaje.

Najavljuju kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Vlasniku kluba je jako žao

Vlasnik kluba oglasio se u ime tvrtke na društvenim mrežama izražavajući žaljenje i brigu za ozlijeđene.

“Ovim putem želimo izraziti iskreno žaljenje zbog nemilog događaja koji se noćas dogodio u prostoru Disco cluba Monaco. Oštećenima i ozlijeđenima želimo što brži i bezbolniji oporovak, nastalu štetu na osobnim stvarima svih oštećenih ćemo podmiriti, a svim oštećenima kojima je potrebna bilo kakva pomoć stojimo na raspolaganju sa svime šta možemo učiniti. Nažalost, ne možemo promijeniti i utjecati na to da se incident dogodio, ali možemo izraziti žaljenje i pokušati ispraviti barem ono šta je ispravljivo”, napisao je vlasnik kluba.

Dragi prijatelji i gosti, Ovim putem zelimo izraziti iskreno zaljenje zbog nemilog dogadaja koji se nocas dogodio u…

Posted by Caffe/disco Monaco Karlovac on Saturday, March 23, 2024

Djevojkama opečeno 27 % tijela

Ravnateljica Opće bolnice Karlovac Ivana Kovačić je navela da su svi ozlijeđeni izvan životne opasnosti, a da su dvije djevojke, obje 2002. godište, zadržane na liječenju. Jedna od njih ima opekline lica, a druga opekline gornjeg dijela tijela i ruku, dodala je ravnateljica.

“One imaju 2B opekline koje zahvaćaju 27 posto tijela. Ostali su pušteni kućama”, rekla je Kovačić.

‘Zapalila mi se cijela lijeva strana glave’

“Konobarica je palila na šanku i ne znam, zapalila šibicu valjda, vatra se proširila na nas, meni se zapalila cijela lijeva strana glave, odnosno kosa, tada sam vidjela da mi jedan od najboljih prijatelja Ivica gori, baca se i valja po podu, pokušavamo ga ugasiti, sestra mi nestaje u tom trenutku, Ivicu gasimo, nekako uspijevamo, odlazi na hitnu i zamotan je od glave do pete”, prepričala je jedna od žrtava Jutarnjem listu što se dogodilo.

Kaže i da njezina sestra ima 15 šavova, da je dobila ozljede u stampedu koji je nastao uslijed panike. Dodaje da je ona oborena na pod te je porezala ruku na staklo.