Nakon jezivog incidenta u karlovačkom noćnom klubu policija podnijela kaznenu prijavu protiv konobarice

Šank je zalila alkoholnim pićem i zapalila, ali vatra je buknula i zahvatila nekoliko posjetitelja

FOTO: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

U karlovačkom noćnom klubu u noći sa subote na nedjelju ozlijeđeno je sedmero ljudi, četvero od njih teško, tijekom “paljenja šanka” koje je pokušala izvesti 23-godišnja konobarica. Šank je polila alkoholnim pićem i zapalila, ali vatra je naglo buknula i zahvatila nekoliko posjetitelja, što je bilo vidljivo i na snimkama koje su se proširile društvenim mrežama.

Policija je danas objavila da je nakon istrage 23-godišnjakinja osumnjičena za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine. Predana je pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu. Također, u vezi tog događaja obaviještene su i nadležne inspekcijske službe U tijeku je daljnje kriminalističko istraživanje.

Djevojkama opečeno 27 posto tijela

Podsjetimo, incident se dogodio oko 2.30 ujutro u karlovačkom klubu Monaco. Neki od posjetitelja su pokušavali ugasiti vatru, a ubrzo je stigla i policija. Pozvana je i Hitna pomoć, koja je više ozlijeđenih prebacila u karlovačku bolnicu.

“Na mjestu događaja proveden je očevid kojim je utvrđeno da su četiri osobe teško i tri lakše ozlijeđene opeklinama koje se nastale uslijed nestručnog rukovanja alkoholnim pićima 23-godišnje djelatnice ugostiteljskog objekta u svrhu efekta zapaljenja na šanku, prilikom čega je došlo do iznenadnog izgaranja i ozljeđivanja osoba za šankom”, priopćili su iz policije

Ravnateljica Opće bolnice Karlovac Ivana Kovačić je navela da su svi ozlijeđeni izvan životne opasnosti, a da su dvije djevojke, obje 2002. godište, zadržane na liječenju. Jedna od njih ima opekline lica, a druga opekline gornjeg dijela tijela i ruku, dodala je ravnateljica. “One imaju 2B opekline koje zahvaćaju 27 posto tijela. Ostali su pušteni kućama”, rekla je Kovačić.