Krenuli iz Beograda na izlet u Hrvatsku i okolicu pa ostali na - benzinskoj: 'Imao je zabranu napuštanja zemlje'

Sve je bilo u najboljem redu do dolaska na granicu

FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

Grupa beogradskih turista trebala je obići lokalitete u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji, ali su zaglavili na srpskoj granici prema Hrvatskoj gdje su proveli besanu noć. Sve to se dogodilo zbog jedne neplaćene kazne vozača autobusa.

Grupa je na turu išla preko agencije Travelland, a sve je bilo u redu do dolaska na srpsku granicu. “Vozač i vođa puta su se nakon 40 minuta vratili s policijom. Vozač nije platio neku kaznu, ispostavilo se da je imao zabranu napuštanja zemlje”, rekla je jedna od putnica za Novu.rs.

Pod rotacijama do benzinske

Dodala je kako su pod rotacijama ispraćeni do prve benzinske postaje koja je udaljena 10 kilometara. Potraga za novim vozačem trajala je cijelu noć, putnici su tražili da ih autobus vrati kući, ali čekala se dozvola agencija.

Čitavu situaciju zakomplicirao je i sami autobus. Putnica je rekla da su od 00:30 do 08:30, dakle, čitavu noć, bili na benzinskoj.

Problemi i s autobusom

Nakon što je nađen vozač, autobus se nije mogao upaliti. “Vozač nije htio da se ugasi autobus pod izgovorom da bi putnicima bilo hladno”, rekla je.

Na kraju je riješen i taj problem, ali se dio putnika, njih dvadesetak, odlučio vratiti u Beograd. Zbog prigovora, odnosno, potrage za reklamacijom, poslani su deseci prigovora, a turistički inspektor je za Novu.rs. rekao kako je pokrenut izvanredni inspekcijski nadzor. Iz same agencije nema odgovora.