Video. Mala junakinja spriječila školski bus da se zabije u benzinsku: 'Otrčala je do volana i zakočila'

Sve je moglo završiti tragično

Djevojčica iz iz Australije postala je junakinjom nakon što je spriječila da se školski bus zabije u benzinsku postaju, javlja Guardian pozivajući se na lokalne medije. Bus je bio parkiran ispred škole i počeo je lagano kliziti prema cesti.

U busu nije bilo vozača, a s druge strane ceste je benzinska postaja. Isabelle Miller u bus je ušla samo da bi popričala s prijateljima. Kada je vidjela što se događa potrčala je prema volanu, zgrabila ga i okrenula u drugom smjeru te zakočila.

Dotrčala do volana

Faith Pittman, zaposlenica benzinske, kazala je da sumnja kako su kočnice na busu popustile te je zato počeo kliziti s lagano povišenog terena. “No, djevojčica je dotrčala do volana, zakočila i okrenula ga u drugom smjeru”, kazala je.

Snimke nadzornih kamera zabilježile su cijeli događaj, a Miller je za Today’s show televizije Nine kazala da su u tom trenutku svi paničarili. “Nitko nije radio ništa da zaustavi bus pa sam otišla i usmjerila ga da ne bi udario u benzinsku”, kazala je.

Rekla je da vozačkog iskustva inače nema osim što je jednom kratko vozila na parkingu. “Da je udario u benzinsku, sve bi otišlo u zrak. To bi, kao što možete zamisliti, bila katastrofa”, kazala je zaposlenica benzinske.

Gdje je bio vozač?

Ne zna se gdje je vozač busa bio za to vrijeme, vjeruje se da je razgovarao s jednim od nastavnika. Kada je vidio da bus klizi i ide preko ceste trčao je za njim. Miller je pak u znak zahvale od benzinske postaje dobila zahvalnicu i poklon-bon od 100 dolara.

“Da to nije napravila, srijeda popodne mogla je završiti katastrofalno. Dugujemo joj i jako smo joj zahvalni”, poručila je menadžerica benzinske postaje Erin Witton. Kazala je da će tražiti od lokalnog parlamentarnog zastupnika da joj dodijeli nagradu za hrabrost.