Krijumčari migranata izazvali kaos kod Nove Gradiške. Zabili se u pravosudnu policiju pa pobjegli. Obojica su uhvaćena

U automobilu je policija pronašla strane državljane koji su u Hrvatsku ušli ilegalno

08.02.2024., Nova Gradiska - Policijski sluzbenici zaustavili su vozilo za koje su sumnjicili da krijumcari migrante. U pokusaju bijega ostetili su jedno vozilo, pobjegli dok su u vozilu pronadjene osobe bez dokumenata. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Na području Nove Gradiške u četvrtak navečer pobjegla su dvojica krijumčara migranata, a kako doznajemo, nakon opsežne potrage su uhvaćeni.

Prema neslužbenim informacija, policija je uočila sumnjivo vozilo rumunjskih registarskih oznaka, a kada su ga htjeli zaustaviti, vozač je stisnuo gas i pokušao pobjeći.

Zabio se u pravosudnu policiju

Prije nego što je prošao obližnje naplatne kućice, zabio se u dva automobila, od kojih je jedno bilo vozilo pravosudne policije u kojem su prevozili zatvorenika, piše 24sata. Zatim su on i suvozač otrčali na oranice i nestali. Policija je u potrazi po poljima koristila quadove s reflektorima.

Oko 21 sat u četvrtak je pronađen vozač pronađen, a radi se o 21-godišnjem mladiću. Suvozač, 20-godišnjak, pronađen je u petak u ranim jutarnjim satima.

U automobilu je policija pronašla strane državljane koji su u Hrvatsku ušli ilegalno. Iz PU brodsko-posavske dodaju da u nesreći nitko nije ozlijeđen.