Krivac za prometnu u kojoj su poginule dvije sestre bio je pijan. Ozlijeđen je oteturao kući gdje je uhićen

Vozač je zadržan na liječenju jer je u nesreći zadobio ozljede

17.10.2023.,Prugovo - Dvije su osobe poginule, a jedna je ozlijedjena u Prugovu gdje su se u utorak navecer sudarila dva osobna automobila i kombi. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
FOTO: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Splitska policija objavila je detalje o privođenju vozača koji je jučer skrivio prometnu nesreću u Prugovu – u kojoj su poginule dvije osobe. Prema neslužbenim informacijama lokalnih portala, smrtno su stradale dvije sestre.

Policajci su muškarca koji se dovodi u vezu s izazivanjem prometne nesreće – a koji je nakon nesreće pješke pobjegao s mjesta događaja – pronašli u obiteljskoj kući. Muškarac je iz nje odbijao izaći pa su policijski službenici na silu otvorili vrata.

Nakon pronalaska, muškarac je alkotestiran i utvrđeno je da se nalazi pod utjecajem alkohola. Odveden je u bolnicu, gdje je utvrđeno da je i on u prometnoj nesreći zadobio ozlijede. Zadržan je na daljnjem liječenju, a nakon otpuštanja iz bolnice nad njim će se provesti istraživanje.

Nesreću izazvao vozač kombija

Splitska policija jučer je objavila da su u nesreći sudjelovala dva osobna i jedno kombi vozilo.

Dalmacija News neslužbeno doznaje da je nesreću izazvao vozač kombija marke Mercedes Vito, kada je udario u vozilo Fiat, a koje je u naglom kretanju naletjelo na vozilo marke Dacia iz suprotnog smjera. Život su, piše portal, izgubile sestre u dobi od 36 i 55 godina života.