Krvavi napad nemani kod Opere u Sydneyu. Ženu tijekom jutarnjeg kupanja ščepala jedna od najopasnijih morskih psina

Morski pas bik ugrizao je kajakašicu Lauren O'Neill za nogu, prebačena je u bolnicu

FOTO: Twitter

Kajakašica Lauren O’Neill hospitalizirana je nakon što ju je u luci u Sydneyju napao morski pas. Plivala je blizu privatnog pristaništa koje je udaljeno oko dva kilometra od poznate Opere u Sydneyju kada ju je napao morski pas bik, vrsta koju stručnjaci drže jednom od najopasnijih.

Policija je objavila kako je 29-godišnjakinja pritom zadobila teške ozljede desne noge. Napadi su u ovoj luci rijetki, ali je područje poznato kao važno stanište morskih pasa bikova i njihovih mladih, javlja The Telegraph.

Žrtvi su pomogli ljudi koji žive u blizini. Jedan od njih je rekao kako je čuo povik upomoć na svom prozoru. Kaže da je tada vidio ženu koja pokušava izaći iz vode. „Pokušavala se popeti po ljestvama, a noga joj je bila u potpunosti otvorena i puna krvi“, kazao je Michael Porter.

‘Bilo je nestvarno’

„Očito je jako izmrcvarena. Bilo je nestvarno. Uvijek smo bili zabrinuti i uvijek smo znali za morske pse u luci, ali tek sada se to čini stvarnim“, kazao je. Prema izjavama svjedoka O’Neill se sama izvukla iz vode i odvukla se na pristanište.

Veterinarka koja živi u blizini joj je povezala nogu kako bi zaustavila krvarenje. O’Neill je trenutno u stabilnom stanju u jedinici intenzivne njege. Očekuje se da će uskoro na operaciju.

Stručnjakinja za morske pse, Amy Smoothey, potvrdila je da je za napad najvjerojatnije kriv morski pas bik. O’Neill je plivala rano ujutro, a stručnjakinja kaže da se ova vrsta morskih pasa aktivnije hrani kada je svjetlost slabija, u suton ili zoru, pa je tada plivanje opasnije.