Liječnik o djevojčici (1) koja je teško opečena na roštilju u Solinu: 'Još je na respiratoru, cilj nam je da ne trpi bolove'

'Pratit ćemo njezino stanje dinamički i prilagođavati se', rekao je splitski liječnik

13.10.2022., Split - Klinicki bolnicki centar Split.  Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
FOTO: Miroslav Lelas/PIXSELL

Djevojčica koja je teško ozlijeđena u naselju Blaca u Solinu, gdje je u nedjelju oko 14 sati zadobila opekline po čitavom tijelu, u stabilnom je stanju i liječnici su zadovoljni njezinim općim stanjem te je izvan životne ugroženosti, potvrdio je na konferenciji za novinare dr. sc. prim. Joško Markić, pročelnik Zavoda za intenzivnu pedijatriju ispred KBC-a Split.

“Jučer je u Kliniku za dječje bolesti KBC-a Split zaprimljena 15-mjesečna djevojčica s opeklinama lica i desne šake. Nakon inicijalnog kirurškog zbrinjavanja, dijete je zaprimljeno na Zavod za intenzivnu pedijatriju naše klinike gdje su nastavljene mjere intenzivnog liječenja uz redoviti kirurški nadzor”, rekao je liječnik Markić, prenosi 24sata.

‘Djevojčica je još na respiratoru’

Djevojčica je respiracijski i hemodinamski stabilna. “Mi smo relativno zadovoljni njenim općim stanjem, nema naznaka životne ugroženosti, te nastavljamo s mjerama intenzivnog liječenja i strojnu ventilaciju da bismo smanjili negativne posljedice na zdravlje djeteta poput bolnosti i svega”, pojasnio je splitski liječnik.

“Pratit ćemo njezino stanje dinamički i prilagođavati se. Cilj nam je da svatko, pa tako i djevojčica ne trpi bolove i da liječenje prođe što je bolje moguće i sa što je bolje mogućim ishodom dalje”, kazao je dr. Markić.

Podsjećamo, djevojčica je teško ozlijeđena kada je u njezinoj blizini pala boca sa zapaljivom tekućinom koju je u panici, jer je počela gorjeti, odbacio muškarac koji je pripremao gradele za proslavu rođendana. Djevojčici je tom prilikom opečeno lice i ruka. Muškarac je odmah priveden u policiju na kriminalističko istraživanje koje još uvijek traje, pa se ne znaju rezultati očevida i policijskog istraživanja.