Curica stara godinu dana koja je teško opečena tijekom roštilja u Solinu izvan je životne opasnosti, javljaju iz splitske bolnice

Djevojčica je u splitsku bolnicu zaprimljena jučer s opeklinama glave i jedne šake

07.07.23.,Split-Nesto prije 13 sati helikopterom dovezen pacijent na helidrom bolnice Firule. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija

Djevojčica stara godinu i tri mjeseca, koja je jučer u Solinu poprskana zapaljivom tekućinom, u stabilnom je stanju, kazala je za 24sata glasnogovornica KBC-a Split. Dodala je da je dijete izvan životne opasnosti te da neće biti potrebe da se izvrši veliki medicinski zahvat.

Djevojčica je u splitsku bolnicu zaprimljena jučer s opeklinama glave i jedne šake. Policija je dojavu o nesretnom događaju na izletištu kod crkve Gospe od Zdravlja u Blacama dobila jučer oko 14 sati.

Zapaljena boca pogodila dijete

Nesreća se dogodila tijekom pripreme roštilja kada je, kako je pisao Jutarnji list, jedan od uzvanika polio drva benzinom koji se nalazio u plastičnoj boci Coca Cole. Nakon što je plamen zahvatio bocu, muškarac se uspaničio i bacio je ne gledajući kamo će odletjeti.

Na žalost, boca je najvjerojatnije pogodila nesretnu djevojčicu koja se igrala te ju je zahvatila vatra. Članovi njene obitelji i ostali prisutni odmah su pokušali ugasiti vatru valjajući curicu po travi. Vrlo brzo stigla je i Hitna pomoć koja ju je odvela u bolnicu.

Policija je također objavila da se osoba koju se dovodi u vezu s ovim događajem nalazi u prostorijama policije i nad njom se provodi kriminalističko istraživanje.