Medvedev prijeti novim aneksijama ukrajinskog teritorija: 'Pobijedit ćemo, bit će još regija unutar Rusije'

Godišnjica je aneksije ukrajinskih regija Rusiji

(FILES) In this file photo taken on June 24, 2020 deputy head of Russia's Security Council Dmitry Medvedev arrives to watch a military parade, which marks the 75th anniversary of the Soviet victory over Nazi Germany in World War Two, at Red Square in Moscow. (Photo by Yekaterina SHTUKINA / SPUTNIK / AFP)
FOTO: AFP

Bivši ruski predsjednik i premijer, Dmitrij Medvedev, sugerirao je da bi Rusija mogla anektirati još dijelova Ukrajine, javlja AFP. Izjavio je to na godišnjicu ukrajinske četiri regije Rusiji.

“Posebna vojna operacija će trajati dok se potpuno ne uništi nacistički režim u Kijevu. Pobijedit ćemo. I bit će više novih regija unutar Rusije”, rekao je Medvedev.

Podsjetimo, prije godinu dana, nakon više lažnih referenduma na kojima su stanovnici okupiranih područja tvrdili da su prisiljeni glasati pod prijetnjama i zastrašivanjem, Rusija je potpisala “ugovore” s proruskim vlastima na okupiranim područjima Luhanska, Donjecka, Zaporižje i Hersona, proglašavajući ih dijelom Ruske Federacije.

Moskva nema potpunu kontrolu

Međutim, Moskva ne kontrolira u potpunosti nijednu od tih četiriju regija, a Ukrajina je pokrenula snažnu protuofenzivu kako bi ih povratila.

I dok većina svijeta, osim Sjeverne Koreje i Sirije, ne priznaje ove aneksije, Rusi su se još jučer okupili u Moskvi. Slavlje je upriličeno uoči “Dana ujedinjena” kojeg e danas proglasio Vladimir Putin.