Megaoluja Babet paralizirala promet u Škotskoj i odnijela i drugi život: stablo palo na kombi i ubilo vozača

U tijeku je potraga za drugim muškarcem kojega je u automobilu odnijela bujica

Oluja Babet paralizirala promet
FOTO: X/ManchesterPiccadilly

Još jedna smrt zabilježena je u Škotskoj tijekom trajanja oluje Babet. Poginuo je 56-godišnji vozač na čiji je kombi palo stablo, priopćeno je iz škotske policije.

Dojava o prometnoj nesreći u blizini grada Forfar stigla je u četvrtak oko 17:05. “Hitna služba je došla, 56-godišnji vozač je proglašen mrtvim na mjestu nesreće”, rekao je glasnogovornik policije.

Bliža rodbina je obaviještena, a cesta je i dalje zatvorena.

Poginula žena koju je odnijela rijeka

Žena u dobi od 57 godina poginula je u četvrtak nakon što ju je odnijela rijeka. Policija je u četvrtak oko 13:45 primila dojavu o ženi koja je nestala u rijeci.

Njezino tijelo pronađeno je dva sata kasnije. Policija je smrt žene potvrdila nešto poslije 20 sati, dva sata nakon što je oglašen crveni alarm za opasne vremenske uvjete.

Cijeli dan su na tom području padale obilne kiše.

Muškarca u autu odnijela bujica

U tijeku je potraga za muškarcem kojega je u automobilu odnijela bujica u Marykirku. U Škotskoj su tisuće domova bez struje, piše Sky News.

Prvi crveni meteoalarm bio je na snazi do podneva. Tek što je istekao, Meteorološki ured izdao je novo upozorenje zbog “iznimno jake i dugotrajne kiše diljem istočne Škotske” za subotu tijekom cijelog dana.

Paraliziran promet, građani upozoreni

Upozorenja na nevrijeme odnose se na područja Angusa i Aberdeenshirea koja su već pogođena nevremenom. Prognostičari pozivaju na oprez zbog opasnosti po život od brzih i dubokih bujičnih poplava, kao i na poplavu domova i poslovnih prostora.

Građani mogu očekivati štetu na zgradama, zatvaranje cesta i otkazivanje javnog prijevoza.

Avion sletio s piste dok je slijetao

U Zračnoj luci Leeds Bradford avion je skliznuo s glavne piste dok je slijetao u petak.