Megaoluja Babet pogodila Škotsku: oglašena crvena uzbuna, žena poginula nakon što ju je odnijela podivljala rijeka

Lokalne vlasti strahuju da bi najavljena nezapamćena kiša mogla biti puno gora

Oluja Babet odnijela život
FOTO: Screenshot/X

Žena u dobi od 57 godina poginula je nakon što ju je odnijela rijeka u Angusu u Škotskoj. Policija je u četvrtak oko 13:45 primila dojavu o ženi koja je nestala u rijeci. Njezino tijelo pronađeno je dva sata kasnije.

Policija je smrt žene potvrdila nešto poslije 20 sati, dva sata nakon što je oglašen crveni alarm za opasne vremenske uvjete. Cijeli dan su na tom području padale obilne kiše.

“Oko 16 sati iz rijeke je izvučeno tijelo 57-godišnje žene. Nema sumnjivih okolnosti u vezi sa smrću pa će biti dostavljeno izvješće državnom odvjetništvu”, navodi se u priopćenju policije.

Oglašeno crveno upozorenje

Crveno upozorenje na vremenske uvjete povezane uz oluju Babet oglašeno je u četvrtak u 18 sati. Lokalne vlasti strahuju da bi najavljena nezapamćena kiša mogla biti puno gora nego se strahuje.

Upozorenje je prošireno na područje Angusa, Južni Aberdeenshire, Perth i Kinross te Dundee. Trebalo bi ostati na snazi ​​do petka u podne. Građani su upozoreni da bi vrijeme moglo biti opasno po život, piše The Telegraph.

U Stonehavenu je ulice prekrila morska pjena, javljaju lokalni mediji.

‘To je tako tužna vijest’

Prvi ministar Škotske Humza Yousaf napisao je: “To je tako tužna vijest. Moje su misli s obitelji, prijateljima i voljenima žene koja je izgubila život”. “Moje su misli s obitelji, našim hitnim službama i svima onima koji su pogođeni poplavama”, rekao je Anas Sarwar, čelnik škotskih laburista.

Vođa škotskih torijevaca Douglas Ross opisao je vijest kao “užasnu”. Škotska vlada pozvala je ljude u pogođenim područjima da ne putuju. Oko 400 domova u Angusu ranije je evakuirano zbog predviđanja da će rijeke gotovo sigurno izliti svoja korita.