Mlada Meksikanka junački spasila kćer od morskog psa. Odgrizao joj je nogu, nije preživjela

Mlada žena preminula je nakon napada morskog psa koji se dogodio kad je plivala s petogodišnjom kćerkom

Napad morskog psa
FOTO: Screenshot/X

Mlada Meksikanka Maria Fernandez Martinez Jimenez preminula je nakon što ju je u Tihom oceanu, u blizini plaže ugrizao morski pas i odgrizao joj nogu, priopćile su lokalne vlasti u nedjelju.

Žena u dobi od 26 godina plivala je sa svojom petogodišnjom kćeri prema plutajućoj platformi za igru ​​udaljenoj oko 25 metara od obale. Pokušavala je podići kćer na platformu kada ju je morski pas napao. Dijete nije ozlijeđeno.

Šef lokalnog ureda za civilnu obranu Rafael Araiza rekao je da se napad dogodio nedaleko od plaže u Melaqueu, zapadno od luke Manzanillo. Grad je u zapadnoj državi Jalisco.

Iskrvarila i preminula

Unatoč brzoj reakciji spasilaca, žena je je iskrvarila nakon što joj je morski pas odgrizao nogu blizu kuka. Vlasti su iz predostrožnosti zatvorile plažu u Melaqueu i Barra de Navidadu, piše AP. Lokalni mediji javljaju da je djevojčicu spasilo to što ju je majka gurnula na platformu.

Djelatnici civilne zaštite objavili su: “Kad su naši djelatnici stigli do žene, nije davala znakove života, a jedna noga bila joj je amputirana nakon napada morskog psa”. Za stradalu ženu navodi se da je studentica biologije mora na Sveučilištu u Guadalajari.