Ženu u Australiji napao morski pas, ne zna se hoće li preživjeti: 'Bila je u plićaku, u vodi do struka'

Turistica je bila dio grupe koja je promatrala morske lavove

FOTO: AFP

Ženu u dobi od 46 godina napao je tigrasti morski pas na malom otoku blizu zaljeva Jurien na zapadu Australije. Morski pas dug oko dva metra napao ju je u plićaku, u vodi do struka kod otoka Sandland, priopćile su lokalne vlasti.

Napadnuta žena je turistica, dodaju, koja je bila u grupnom promatranju morskih lavova kad je došlo do napada. Morski pas ugrizao ju je za lijevu potkoljenicu i otrgnuo mišiće s tog dijela, pišu lokalni mediji. Odmah je prevezena na hitnu operaciju.

Hitna pomoć dojavu u napadu morskog psa primila je u ponedjeljak u 11:45 po lokalnom vremenu. Poslane su dvije ekipe spasioca u luku Jurien”, navodi glasnogovornik hitne pomoći St John. “Žena je u kritičnom stanju”, dodaje.

‘Sve se dogodilo u par sekundi’

Čovjek koji je izvukao napadnutu ženu iz vode kazao je kako se “sve dogodilo u samo par sekundi”. “Bilo je to vrlo čudno”, naveo je i dodao da joj je podvezao nogu prije nego ju je povukao u čamac s kojim ju je odbacio na obalu, navodi 9News.

Otok Sandland udaljen je oko 300 metara od obale i površine je oko dva hektara. Vlasti navode da su plaže u tom području zatvorene nakon napada.

Incident je pod istragom. Vladin program za praćenje aktivnosti morskih pasa SharkSmart pozvao je mještane da “budu dodatno oprezni u području zaljeva Jurien”.