Mladi zagrebački par mjesecima harao metropolom. Nema gdje nisu provalili, opljačkali su i pet crkava

Fokusirali su se na Črnomerec i Trešnjevku

FOTO: PU zagrebačka

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom i 34-godišnjakinjom koje sumnjiči za 17 teških krađa provaljivanjem i jednu krađu vozila.

Sumnja se da su početkom studenoga prošle godine te krajem siječnja i krajem veljače ove godine na području Črnomerca provalili u pekaru, ugostiteljski objekt te crkvu iz kojih su otuđili novac i alkoholna pića.

Mladić je još na području Črnomerca i Trešnjevke od sredine rujna prošle godine do početka svibnja ove godine provalio u jednu trgovinu, jedno trgovačko društvo, frizerski salon, ugostiteljski objekt, dvije pekare i četiri crkve. U jednom navratu provalio je i u stambenu zgradu, odnosno u prostor u kojem stanari drže bicikle i ukrao jedan. Uz novac, iz frizerskog salona ukrao je mašine za šišanje, dok je iz crkvi uzimao milodare.

Prijateljici ukrao auto

U objekte je provaljivao pomoću alata kojim je obijao prozor ili vrata. Upao je tako i u jedan krojački salon, trgovinu i ugostiteljski objekt iz kojih je izašao praznih ruku. Osim toga, u travnju ove godine u noćnim satima na Trešnjevci je iskoristio nepažnju poznanice kojoj je prvo ukrao ključ, a potom i osobni automobil marke Fiat Punto zagrebačkih registarskih oznaka.

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 14.000 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podneseno Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.