Mladići premlatili dostavljača i pokrali ga. Više puta obili i automat s kovanicama, jednom ukrali pišljivih 10 eura

Četvorica mladića u dobi od 20 do 22 godine krali su sve do čega su uspjeli doći

25.01.2024., Osijek - Na Zupanijski sud u Osijeku privedena petorica muskaraca osumnjicenih za krijumcarenje ljudi. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: Ilustracija, Davor Javorovic/PIXSELL

Četvorica mladića starosti – dvojica po 21 godinu, 20-godišnjak i 22-godišnjak osumnjičeni su da su počinili više kaznenih djela razbojništva, razbojničkih krađi i pet teških krađa, od kojih su dvije ostale u pokušaju, javlja zagrebačka policija.

U srijedu, 11. listopada prošle godine oko 22 sata u Sesvetama u Ulici Otona Ivekovića dvojica 21-godišnjaka i 20-godišnjak su prišli dostavljaču hrane.

Udarili su ga šakom u lice, istrgnuli mu torbu za dostavu u kojoj se nalazila hrana i torbicu s novcem i dokumentima. Potom su pobjegli. Tom prilikom je nastala šteta u iznosu od 140 eura.

Udario zaposlenika plastičnim pištoljem

Pola sata kasnije došli su do benzinske postaje u Sesvetama na Sesvetskoj cesti. Jedan od 21-godišnjaka je ostao stajati ispred benzinske postaje dok su druga dvojica, od kojih je jedan držao plastični pištolj, ušli unutra. Prišli su blagajni i ukrali iznos od 517 eura.

Kada im je prišao zaposlenik u namjeri da uzme ukradeni novac, 20-godišnjak ga je drškom pištolja udario po glavi i lakše ozlijedio. Nakon toga su sva trojica pobjegli.

Četiri mjeseca ranije, 10. lipnja prošle godine oko 1:30 sati, 21-godišnjak je došao je u Soblinec u Šašinovečku ulicu na samoposlužnu autopraonicu. Uz pomoć alata je provalio i otvorio aparat za naplatu iz kojeg je ukrao spremnik s kovanicama.

Provalili u aparat i ukrali – 10 eura

Krajem rujna prošle godine oko 23 sata, 22-godišnjak je došao u Sesvete u Ulicu Ljudevita Posavskog na samoposlužnu autopraonicu. Provalio je u aparat za naplatu i ukrao spremnik s kovanicama u kojemu je bilo 25 eura.

Početkom listopada prošle godine oko 22 sata, dvojica 21-godišnjaka zajedno su došli u Popovec u Varaždinsku ulica na samoposlužnu autopraonicu. Provalili su u aparat za naplatu i ukrali oko 10 eura.

Protiv njih policija je podnijela posebno izvješće redovnim putem Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu.