Mladić priznao krivnju za ubojstvo svog starijeg ljubavnog partnera. Tijelo bacio u kadu pa ga zalio betonom

Usto je planirao preuzeti vlasništvo nad njegovim automobilom i kućom u elitnoj četvrti u Honoluluu

FOTO: Honolulu Police Department

Muškarac (25) je priznao krivnju za ubojstvo svog ljubavnog partnera, javljaju američki mediji. Ubojstvo se dogodilo prije otprilike dvije godine, a policija je našla njegovo raspadnuto tijelo u kadi, zaliveno betonom.

Juan Tejedor Baron, koji sada ima 25 godina, izjasnio se krivim za ubojstvo Garyja Rubyja (73). S obzirom na to da je priznao krivnju, tužitelji neće tražiti kaznu doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja već će preporučiti minimalnu kaznu, od 20 godina.

Prema sudskim dokumentima, Baron je ubio Rubyja, zalio njegovo tijelo betonom i prijevarom planirao preuzeti vlasništvo nad njegovim automobilom i kućom u elitnoj četvrti Loa Ridge u Honoluluu, glavnom gradu američke savezne države Havaji.

Prekrio cement talogom kave da prikrije smrad

Vlasti su u ožujku 2022. pronašle Rubyjevo tijelo nakon što je njegov brat rekao policiji da se s njim nije čuo tjednima. Ruby je u svom posljednjem e-mailu koji je poslao bratu spomenuo da je upoznao “znatno mlađeg novog ljubavnika koji se zove Juan”, navodi policija.

Policija je rekla da je Baron prekrio beton talogom kave kako bi prikrio smrad. Američke vlasti uhitile su Barona iste godine, nakon što su ga pronašli u skrivenom prostoru unutar autobusa koji je išao za Meksiko.