Mladić u Rijeci upadao na gradilišta i vozikao se radnim strojevima, neke je ozbiljno oštetio

U manje od tri mjeseca uspio je počiniti osam kaznenih djela

09.08.2023., Banja Luka, Bosna i Hercegovina - Lokacija na kojoj se gradi Spomenik stradalim borcima Vojske RS. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL
FOTO: Dejan Rakita/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom kojega sumnjiče za osam kaznenih djela počinjenih na području Rijeke u razdoblju od 31. svibnja do 13. kolovoza ove godine.

Mladić je u dva navrata ušao na parkiralište autosalona, sjeo u aute u kojima su bili ključevi i odvezao se. Nakon toga je na gradilištu ulazio u radne strojeve i teretna vozila. Vozio se u njima po gradilištu, a dio strojeva je pritom oštetio.

Ukrao automobil i moped

To mu nije bilo dovoljno. U srpnju je provalio u teretna vozila na gradilištu u Rijeci, a pokušao je provaliti i u autosalon. U lipnju je ukrao automobil s parkirališta trgovačkog centra, a u kolovozu moped ispred zgrade. Ukupna materijalna šteta koju je počinio u želji da se provoza procjenjuje se na najmanje 10.000 eura.

Osamnaestogodišnjak je prijavljen za osam kaznenih djela – tri neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, dvije krađe, dvije teške krađe od kojih je jedna ostala u pokušaju i oštećenje tuđe stvari. Policija nastavlja istragu.