Mladić u ZET-ovom busu pokazivao spolni organ putnicima, na sudu tvrdio da su to htjeli gledati

U pritvoru je bio 16 dana

28.12.2022., Zagreb - Gradski autobusi voze na prilicno starim i istrosrnim gumama. Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL
FOTO: Davorin Visnjic/PIXSELL

Općinski sud u Novom Zagrebu je muškarca B.K. (25) proglasio krivim za počinjenje prekršaja iz čl. 32. st. 1. Zakona o ravnopravnosti spolova, javlja Index. Naime, on je u prvoj polovici rujna u ZET-ovom autobusu 268 narušavao javni red i mir tako što je vikao i u više navrata pokazivao spolovilo ostalim putnicima.

U autobusu je također ženama vikao pogrdne riječi kao i: “mala, dobra si kao Njemice, j**o bi te” te “vozaču, stani, j**em te, otvori j**ena vrata”.

Osim toga, 25-godišnjak se u autobusu naslonio na stražnjicu jedne djevojke te pokretima simulirao seksualni odnos. Za sva ova tri prekršaja B.K. je kažnjen s ukupno 630 eura.

Ne mora platiti ništa

S obzirom na to da je u pritvoru bio 16 dana pri čemu se jedan dan zatvora računa kao 39,82 eura, ne mora platiti ništa. Okrivljenik je rekao da priznaje krivnju te dodao da je spolni organ pokazivao zato što smatra da su osobe u autobusu “htjele to gledati”.

Psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno je da ima shizofreniju te je u vrijeme počinjenja djela bio akutno psihotičan s rasplinutim mišljenjima te preplavljen sumanutim idejama, zbog čega je i više puta bio liječen u psihijatrijskoj ustanovi.