Mladićima optuženima za ubojstvo Josipa Štroka u Irskoj određen pritvor. Mediji objavili njihove fotografije

Odvjetnici najavili zahtjev za puštanje na slobodu uz jamčevinu

FOTO: Telegram/AFP

Dvojica mladića uhićena su jer ih policija dovodi u vezu s ubojstvom Hrvata Josipa Štroka prošli mjesec u zapadnom Dublinu. Štrok, u dobi od 31 godine, u napadu dvojice nasilnika 30. ožujka zadobio je teške ozljede glave od kojih je preminuo 3. travnja u bolnici Tallaght.

Napadnut je i Štrokov prijatelj, 28-godišnji David Družinec. Družinec je u napadu zadobio sedam prijeloma.

Dvojica lokalnih mladića, 19-godišnji Connor Rafferty iz Castlegrange Closea u okrugu Clondalkin i 18-godišnji Anthony Delappe iz Melrose Avenue u Clondalkinu, optuženi su za ubojstvo Štroka i nanošenje ozljeda njegovu prijatelju, piše The Sun koji je objavio i fotografije nasilnika.

Odvojeno privedeni na sud

Jutros su odvojeno privedeni pred sutkinju Máire Conneely na Okružni sud u Blanchardstownu. Raffertyjev odvjetnik Luke Staines rekao je da njegov klijent namjerava podnijeti zahtjev za puštanje na slobodu uz plaćanje jamčevine na sljedećem pojavljivanju na sudu.

I Delappeova odvjetnica Valerie Buckley najavila je da će i njezin branjenik podnijeti zahtjev za puštanje na slobodu uz jamčevinu. Zasad nema informacija o tome kako će se nasilnici izjasniti po optužnici.

Obojica optuženika na sudu su tijekom kratkog saslušanja šutjela i nisu iznosila obranu. Treći muškarac koji je uhićen tijekom istrage, pušten je danas na slobodu bez podizanja optužnice.