Mladiću u Senju policija trajno oduzela automobil, nagomilao je respektabilnu gomilu prekršaja

Mladić je uhićen i uz optužni prijedlog doveden nadležnom sudu

15.02.2024., Bjelovar - Veceras je u prometnoj nesreci na pruznom prijelazu u Novim Plavnicama vlak naletio na kombi vozilo, prilikom cega je vozac kombija teze ozlijedjen i kolima hitne prevezen u Opcu bolnicu. Nesluzbeno doznajemo da je brklja na tom prijelazu pokvarena, odnosno bila je podignuta tijekom prolaska vlaka. Detalji ce biti poznati nakon policijskog ocevida. Photo: Damir Spehar/PIXSELL
FOTO: Damir Spehar/PIXSELL

Senjski policajci prošlog su ljeta u Svetom Juraju zaustavili 23-godišnjaka koji je vozio pijan i nadrogiran. Incident se dogodio 3. kolovoza 2023. godine kada je mladić vozio automobil s novogradiškim registracijama s 1,75 promila alkohola.

Osim što je vozio pod utjecajem, policija je ustanovila da je mladi vozač vozio bez vozačke dozvole jer mu je ranije oduzeta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova.

Trajno oduzimanje auta

Mladić je uhićen i uz optužni prijedlog doveden nadležnom sudu, a vozilo kojim je upravljao privremeno je oduzeto zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Policija je sada objavila da je 23-godišnjem vozaču ipak trajno oduzet auto, na temelju pravomoćne presude nadležnog općinskog suda, bez prava na naknadu troškova. Oduzeti automobil postao je vlasništvo Republike Hrvatske.