Monstrumi više puta silovali ženu u Slavoniji, tortura je trajala dva sata. U kući je cijelo vrijeme bilo i dijete

Tortura je trajala dva sata, osumnjičeni sve negiraju

FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

Dvojica muškaraca u rujnu prošle godine usred bijela dana u Slavoniji silovala su ženu, dok je u kući bilo njezino jednogodišnje dijete. Kako piše 24 sata, vjenčani kum njenog muža (30) i njegov prijatelj (29) prvo su joj zaprijetili, a onda je višestruko silovali iako ih je žrtva molila da prekinu.

Žrtva je navela i da su, dok su se izmjenjivali, šmrkali drogu. Tortura je trajala dva sata, a po izlasku iz kuće rekli su joj da će se vratiti. Žrtva je kasnije istražiteljima rekla da se osjećala užasno, prljavo i jadno. Jako se uplašila oba okrivljenika, stoji u optužnici.

Optuženi kum negirao je počinjenje kaznenog djela, navodeći da je ranije najmanje sedam puta imao s kumovima seks u troje. Njegov prijatelj također je negirao silovanje, tvrdeći da ga je žena lažno optužila jer se bojala da bi njezin muž saznao, budući da je, kaže, inzistirala da o tome ne priča njezinom mužu.

Vještakinja: ‘Žrtva osjeća neugodu i sram’

Psihijatrijska vještakinja nakon razgovora sa žrtvom zaključila je da su kod nje prisutni znakovi traumatizacije, uslijed izloženosti emocionalnom i seksualnom zlostavljanju.

“A isti se doimaju kao posljedica proživljenog emocionalnog i seksualnog zlostavljanja, te se očituju u izraženoj pobuđenosti autonomnog vegetativnog sustava; naglašenoj napetosti i zakočenosti u komunikaciji, vidnoj neugodi, kao i osjećaju srama i stida prilikom opisa pojedinih okolnosti izvršenja kaznenog djela, neugode uzrokovane saznanjem članova uže i šire obitelji, te drugih osoba iz okruženja o izvršenju kaznenog djela, strahovima vezanim za buduće funkcioniranje sa suprugom i očuvanje bračne zajednice, mogućih posljedica na funkcioniranje njezine obitelji, a posebice djece u lokalnom okruženju, strahovanja vezanih uz moguću osvetu okrivljenika i slično”, navela je još psihijatrijska vještakinja.

Zaključila je i da “žrtva nije sklona izmišljanju događaja, niti da je sugestibilna, odnosno podložna utjecaju drugih osoba.”