Mrtva pijana skrivila nesreću u Zagrebu, 'napuhala' je 3,84 promila. Na sudu sve priznala pa iznenadila molbom

Djevojka je na sudu sve priznala te kazala kako je odlučila otići na liječenje ovisnosti od alkohol

03.06.2022.,  Zagreb - Oko 21.30 sati na raskrizju Oreskoviceve ulice i Av. V. Holjevca dogodila se prometna nesreca u kojoj je sudjelovalo vozilo i pjesak. U prometnoj nesreci smrtno je stradao pjesak, dok se vozilo udaljilo s mjesta dogadjaja. Za vozilom i vozacem se intenzivno traga. Ocevid u tijeku, promet u zoni mjesta dogadjaja obustavljen te se odvija okolnim pravcima. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: Ilustracija / Igor Kralj/PIXSELL

Djevojku iz Zagreba (31) sud je proglasio krivom nakon što je u studenom prošle godine pijana skrivila prometnu nesreću. U presudi se navodi da je 31-godišnjakinja imala 3,84 promila alkohola u krvi, te da nije bila sposobna sudjelovati u prometu.

U krvi su joj pronađeni tragovi lijekova diazepama i njegovih metabolita nordazepama, oksazepama i temazepama, što je utvrđeno toksikološkim vještačenjem, a kod sebe nije imala ni vozačku.

Naletjela na drugi auto

Nesreća se dogodila u 7.40 ujutro na križanju Ivanićgradske, Planinske i Trga Volovčica, piše Danica.hr. Djevojka je dolaskom do križanja “prednjim lijevim dijelom vozila naletjela na zadnji desni dio osobnog automobila kojim je upravljao muškarac koji se kretao ispred nje, a u trenutku nesreće se zaustavio ispred raskrižja sa Ivanićgradskom zbog zaustavljene kolone vozila”.

“Nakon navedenog naleta, djevojka je ponovno prednjim lijevim dijelom vozila naletjela na zadnji desni dio osobnog automobila koji je po vozaču bio zaustavljen na kolniku Trga Volovčice, dijelom na nogostupu”, ističe se u presudi.

Priznala sve na sudu

Djevojka je na sudu sve priznala te kazala kako je odlučila otići na liječenje ovisnosti od alkohola. Kazala je da auto više ne vozi i zamolila sud da joj oduzme vozačku na dvije godine jer se, kako je kazala, želi izliječiti i ne želi ponoviti nesreću.

Sutkinja ju je proglasila krivom i kaznila s ukupno 2900 eura te joj je izrekla dvogodišnju zabranu vožnje. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.