Mučan slučaj obiteljskog nasilja u Ludbregu: suprugu tukao tepsijom po glavi, izgrebao joj lice suhim kruhom

Tvrdio je da su problemi u braku nastali jer je njegova supruga našla ljubavnika

28.12.2017., Predavec - U pozaru obiteljske kuce jutros u 5.42 kod Ivanic-Grada poginuo je muskarac. Uzrok pozara utvrdit ce se ocevidom. rPhoto: Zarko Basic/PIXSELL
FOTO: Zarko Basic/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

Muškarac (52) iz Ludbrega od sredine 2022. do 21. svibnja prošle godine u više od 50 navrata je fizički napao suprugu, udarajući je po rebrima i glavi ili čupajući za kosu, prenosi Podravski. Protiv njega je Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo optužnicu zbog kaznenih djela nasilja u obitelji i prijetnji.

Lokali portal prenosi kako je 52-godišnjak učestalo u alkoholiziranom stanju započinjao svađe sa suprugom, a obično bi joj predbacivao činjenice iz njezine prošlosti i njezinu prijašnju vezu.

Između ostalog, tako je u travnju prošle godine protvanom ili limom u kojem se sušio kruh najmanje dvadeset puta udario po glavi te joj je komade suhog kruha utrljao u lice, nanijevši joj ogrebotine po licu. Kada mu je u svibnju prošle godine rekla da će se rastati od njega, prijetio je samoubojstvom.

Djelomična uvjetna osuda

Žena je u tom razdoblju otišla od njega i sklonila se kod majke. Za kazneno djelo nasilja u obitelji predloženo je da se 52-godišnjaku izrekne kazna zatvora u trajanju od jedne godine i tri mjeseca, a za prijetnje kazna zatvora u trajanju od devet mjeseci.

Naposljetku, predloženo je da ga se osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godine i pol dana te da mu se potom izrekne djelomična uvjetna osuda time da se od kazne izvršava osam mjeseci, a dio kazne u trajanju od deset mjeseci neće se izvršiti ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Iznoseći obranu pred istražiteljima, 52-godišnjak je rekao da su problemi u braku nastali krajem 2022. godine jer je njegova supruga našla ljubavnika. Tvrdio je da je ona često prijetila samoubojstvom, da je završila na psihijatriji i nije redovito uzimala lijekove te ih je znala miješati s alkoholom.

Što je izjavila supruga

Tvrdio je i da mu je supruga rekla da se namjerno izgladnjuje kako bi prikazala da je to posljedica njegovog zlostavljanja.

Rekao je i da je 21. svibnja samo nestala iz stana u jutarnjim satima i počeo ju je tražiti, a kada se vratio, saznao je da ga traži policija, dok su ga pred stanom dočekali supruga i njezin brat koji su mu, kako tvrdi, rekli da će ga oni dokrajčiti ako to ne učini policija. Tvrdi i da nikada nije fizički napadao suprugu.

Supruga je svjedočila kako su svađe intenzivnije počele prvenstveno zbog toga što dio vlasništva nad svojim stanom nije htjela prenijeti na muža, piše Podravski.hr.