Mučan slučaj u školi kod Zadra. Djevojčici zalijepili i iščupali obrve, ona to danima skrivala zbog straha

Stravičan slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se u osnovnoj školi u Ražancu

29.10.2021.,Sibenik-Sljedeci cetvrtak i petak nastava ce za sve skole i razrede biti online.  Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija

U školi na zadarskom području dogodio se stravičan slučaj vršnjačkog nasilja. Kako piše Zadarski, u Osnovnoj školi Jurja Barakovića u Ražancu dvojica su dječaka za vrijeme malog odmora djevojčici zalijepili i iščupali obrve.

“Već neko vrijeme ona trpi uvrede i ponižavanja, govore joj svakakve uvredljive riječi. Sve je to bilo na riječima, sve do neki dan”, ispričala je osoba bliska žrtvi nasilja. Iako se radi o rijetko okrutnom slučaju nasilja, zasad im nisu izrečene značajnije pedagoške mjere.

“Škola je popričala s njima i to je ostalo na tome, a o njoj se sad govori da je cinkarošica. Djeca neće odgovarati jer je već prošlo neko vrijeme. Djevojčica je u strahu to držala u sebi, tek nakon par dana je rekla što joj se dogodilo”, rekla je.

Reagirala ravnateljica

Nastavila je kako za ovaj slučaj nije znala čak ni ravnateljica. “Ovo je nasilje koje se ne smije tolerirati i tu djecu treba sankcionirati. To je bilo u školi, ne izvan škole i škola treba reagirati jer ovako ispada da su na strani nasilnika”, rekla je osoba bliska žrtvi.

Oko situacije se oglasila i ravnateljica škole Vesna Drmić koja je rekla da će škola poduzeti sve mjere kako bi se razjasnile okolnosti te da će sigurno provesti pedagoške mjere. Osim što je stručna služba razgovarala s majkom žrtve, na razgovor će biti pozvani i roditelji nasilnika.

“Škola uvijek poduzima što treba za zaštitu djeteta. Moramo uzeti sve u obzir, sve pažljivo ispitati i poduzeti daljnje korake, ali normalno da će sva djeca koja su sudjelovala i odgovarati”, rekla je Drmić i zaključila kako djeca trebaju snositi posljedice za takvo ponašanje, da sve škole znaju da se takvo što ne smije dopuštati i prešućivati.