Mučne scene u Beogradu. Roditelji došli na sud s fotografijama svoje ubijene djece, zaštitari im naredili da ih maknu

Nastavak suđenja za roditelj dječaka ubojice, oboje su izjavili da se ne osjećaju krivima

29, January, 2024, Beograd - The trial of the parents of the boys K.M. should begin in the High Court. who killed nine children and the custodian of that school on May 3 in the "Vladislav Ribnikar" Elementary School. Borivoje Borovic, Miljana Kecmanovic, Irina Borovic. Photo: A.H./ATAImages

29, januar, 2024, Beograd - U Visem sudu treba da pocne sudjenja roditeljima decaka K.M. koji je 3. maja u Osnovnoj skoli "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i cuvara te skole. Photo: A.H./ATAImages  Photo: A.H./ATAImages/PIXSELL
FOTO: A.H./ATAImages 29, januar, 2024, Beograd - U Visem sudu treba da pocne sudjenja roditeljima decaka K.M. koji je 3. maja u Osnovnoj skoli "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i cuvara te skole.

Nastavljeno ročište u kaznenom postupku protiv Vladimira i Miljane K., roditelja dječaka Koste, koji je u svibnju 2023. ubio devet učenika i zaštitara beogradske Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”, kao i protiv dvojice djelatnika streljane u koju je dječak išao s ocem, piše Blic.

U ponedjeljak jedna majka donijela uokvirenu fotografiju svoje ubijene kćeri na suđenje u beogradsku Palaču pravde, a danas su to učinili i ostali roditelji drugih žrtava. Na suđenje su došli u crnini i vidno uznemireni.

Napravili su mali oltar

Blic piše da su roditelji grčevito stiskali fotografije djece te su ih u jednom trenutku sve odložili na klupe u sudnici i napravili mali oltar. Odmah su reagirali čuvari suda te su zahtijevali da ih maknu. Poslušali su ih, uzeli su ih u ruke i ponijeli sa sobom.

U jednom trenutku morali su izaći jer je sudac morao saslušati svjedoke. Naime, na jučerašnjem ročištu u Višem sudu u Beogradu, sudsko vijeće odlučilo je suđenje zatvoriti za javnost zbog zaštite interesa maloljetnika “jer je kobnog dana ubijeno devetero djece, ozlijeđeno šest, a ugrožena je osobna sigurnost još njih 11”, rekao je sudac Zoran Božović.

Majka i otac dječaka negirali krivnju

Majku ubojice sumnjiče za nedozvoljenu nabavku oružja jer su na jednoj čahuri u školi pronašli njezin DNK. Za nju traže dvije i pol godine zatvora.

Oca žele kazniti zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, jer je sina naučio barati oružjem te ga vodio na streljanu. Osim toga nije brinuo o sigurnosti svog oružja te ga je držao dostupnim sinu. Za njega traže 12 godina zatvora. Oboje su u ponedjeljak izjavili da se ne osjećaju krivima.