Suđenje zbog masakra u beogradskoj školi: svjedočenje majke ubijenog dječaka rasplakalo suca i sve prisutne u sudnici

U svjedočenju je ispričala sve što je prethodilo masakru u beogradskoj školi

07.05.2023., Beograd,  Veliki broj gradjana neprestano dolazi ispred osnovne skole "Vladislav Ribnikar”, kako bi se upisao u knjigu zalosti i zapalili svijece za sve zrtve. Ostavljaju vrl dirljive poruke Photo: Armin Durgut/PIXSELL
FOTO: Armin Durgut/PIXSELL

Roditelji ubijenog dječaka A. Č. (13) koji je išao u razred s Kostom K., dječakom koji je počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” usmrtivši osmero učenika i zaštitara, svjedočili su danas na sudu. Svjedočenje je bilo iznimno potresno, a srpski mediji navode da su se sudac i ostali nazočni u sudnici u jednom trenutku rasplakali, piše Kurir.

Današnje ročište je dio sudskog postupka koji je uslijedio nakon što je 27 članova obitelji ubijenih podnijelo tužbu protiv dječaka ubojice, njegovih roditelja i protiv škole.

Majka ubijenog dječaka Suzana Stanković Čikić tijekom svjedočenja detaljno je opisala njihov život prije i poslije 3. svibnja. “On je bio naše jedino dijete, kada se rodio donio je veliku radost u naš dom”, rekla je majka dječaka.

‘To je stanje ludila’

Ispričala je da su 3. svibnja krenuli zajedno u školu – ona, suprug i sin. Dječaka su ostavili ispred škole, a oni su otišli na posao, a čim je kročila u ordinaciju, nazvao ju je suprug i pitao: “Jesi li vidjela što je bilo u ‘Ribnikaru’, bila je neka pucnjava…”.

“Kada smo suprug i ja ušli u taksi koji nas je odvezao do bolnice u Tiršovoj, da vidimo je li nam tamo dijete, što je s njim, nazvali su nas roditelji jedne od ubijenih djevojčica, koji su nam rekli: ‘Ostali smo bez naše kćerke, dođite u policijsku stanicu Vračar’. Znate, tada ste u stanju šoka, tresete se, a onda na radiju čujete vijesti. Tražim od taksista da pojača, a vijesti su glasile: ‘Osmero djece i čuvar su ubijeni u OŠ ‘Vladislav Ribnikar’ i, znate, svijet je stao”, ispričala je.

“Na policiji su nam rekli da nam je dijete ubijeno, ali znate kako je… vi se i dalje nadate da je živo, jer nemate potvrdu, niste ga vidjeli mrtvog. Znate, kupujemo mu stvari, omiljene tenisice i ja mu te stvari pripremam, peglam… da bih ga sahranila, kao da ga spremam za ekskurziju. To je stanje ludila”, kazala je majka.