Na bazenima u Koprivnici se prije više od pet godina utopio dječak. Četiri osobe su sada osuđene

Dobili su po godinu ili dvije zatvora, nepravomoćno

10.07.2020., Koprivnica - U sklopu projekta 'Zelena Koprivnica' otvorene su solarne elektrane na Gradskim bazenima Cerine vrijedne 750.000 kuna. Solarne ploce na krovu zgrade nazena donijeti ce znacajne ustete na rezijama. rPhoto:Damir Spehar/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Prije nešto više od pet godina se na proslavi rođendana na bazenima u Koprivnici utopio dječak. Portal Danica javlja kako su donesene nepravomoćne presude u tom slučaju.

Tadašnja voditeljica bazena, dvije studentice koje su radile kao animatorice na rođendanu te službeni spasilac na bazenima osuđeni su za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Suđenje je prilikom prebacivanja u Varaždin odmah proglašeno tajnim te nema službenih informacija. Međutim, Danica neslužbeno doznaje kako su optuženici osuđeni na bezuvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od jedne do dvije godine.

‘Očito nenamjerni propusti’

Na proslavi rođendana u travnju 2018. godine bilo je osmero djece stare sedam godina. Dječak, koji je neplivač, utopio se u bazenu dubine 133 centimetra. Osuđene animatorice tvrde da su pitale djecu znaju li plivati, na što su djeca odgovorila potvrdno, a izjave animatorica na sudu su potvrdili i roditelji.

Bivša voditeljica bazena u istrazi se branila kako je riječ o “očito nenamjernim propustima animatorica i spasioca s čime ona nema apsolutno nikakve veze”.

Spasilac na bazenima branio se kako su trebala biti angažirana dva spasioca, a ne jedan, a “nedvojbeno je utvrđeno da u ta tri sata rođendana dijete nije pokazivalo da bi imalo problema s plivanjem pa da bi on mogao znati da je bilo u opasnosti”, navodi portal.

Presuda je nepravomoćna

Inače, Gradska tvrtka Komunalac kažnjena je novčanom kaznom u iznosu više stotina tisuća kuna. Kako navodi Danica, još ranije se obitelj tragično stradalog dječaka nagodila s Komunalcem te dobila odštetu, navodno oko milijun kuna.

Portal je za komentar kontaktirao koprivničkog odvjetnika Krunoslava Kunštića koji u postupku brani bivšu voditeljicu bazena. “Postupak je tajan, detalje ne mogu iznositi. Mogu vam samo potvrditi da smo uložili žalbu na nepravomoćnu presudu i nadamo se pozitivnom ishodu”, kratko im je kazao.