Na Hvaru pokušao pregaziti policajce, zabio se u njihovo vozilo pa pobjegao. Prije toga je prijetio bliskoj osobi

Policija ga je privela uz uporabu sredstva prisile

08.02.2024., Split - Ivan Pernar je najavio danas dolazak ispred Osnovne Skole Bol te ga je policija cekala medjutim nije se pojavio. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
FOTO: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Policajci PU splitsko-dalmatinske pritvorili su 43-godišnjaka koji je pokušao pregaziti policijske službenike, zabio se u policijskoj vozilo, a zatim se dao u bijeg.

Sve se odvilo u ponedjeljak navečer oko 22 sata, kada je policija u Starom Gradu na Hvaru pokušala zaustaviti auto kojim je upravljao 43-godišnjak. On se oglušio na naredbu policije te je ubrzao i promijenio smjer kretanja, te pokušao pogaziti policajca, koji se izmaknuo i tako izbjegao nalet vozila.

Muškarac je nakon tog pokušao pogaziti i drugog policajca, no umjesto toga zabio se u policijsko vozilo, a zatim se dao u bijeg. No, policija ga je pronašla te je uz uporabu sredstava prisile priveden u službene prostorije policije.

Prijetio bliskoj osobi

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je također utvrdila sumnju da se 43-godišnjak prethodnih dana nasilnički ponašao prema bliskoj osobi i uputio joj prijetnje.

Osumnjičenog muškarca terete za kaznena djela prisile prema službenoj osobi, oštećenja tuđe stvari, zbog nasilja u obitelji i prijetnje, te su ga uz kaznenu prijavu predali policijskom pritvorskom nadzorniku.