Na onom rabljenom tramvaju koji od jučer vozi zagrebačkim ulicama došlo je danas, kažu u ZET-u, do 'dodatnog podešavanja'

Na Trgu bana Jelačića stajao je 20 minuta

FOTO: Robert Anic/PIXSELL

Samo dan nakon što je u Zagrebu u promet pušten prvi iz Augsburga nabavljen rabljeni tramvaj, došlo je do problema. Podsjetimo, ovaj tramvaj prvi je od 11 takvih koje je Grad Zagreb kupio od javnog prijevoznika njemačkog grada Augsburga.

Prvu vožnju odradio je jučer, od Remize do glavnog zagrebačkog trga, a od tamo je nastavio redovno prometovati na liniji 12 Ljubljanica – Dubrava. Taj prvi dan je, koliko znamo, prošao bez problema, ali već danas oko 13 sati došlo je do problema.

Naime, na Trgu bana Jelačića se ovom tramvaju dogodio manji kvar na vratima. Zbog toga je stajao oko 20 minuta, potvrdili su iz ZET-a za Danas.hr.

Što se dogodilo?

U službenom priopćenju koji su iz ZET-a poslali nešto kasnije stoji da je tramvaj stajao zbog “dodatnih podešavanja”.

“Nije došlo do kvara već je pri ulasku i izlasku putnika iz vozila uočeno kako je potrebno dodatno podešavanje hoda vrata, što je odrađeno brzom reakcijom servisne službe te je tramvaj i dalje u prometu”, naveli su iz ZET-a u priopćenju.

Sindikat radnika ZET-a poručio je pak kako ne postoje dodatna podešavanja na takvim tramvajima i da vrata, jednostavno, rade ili ne rade.