Nadrealno. Gradonačelnik odlučio da građani Srbije mogu besplatno parkirati u Banjoj Luci, državljani BiH moraju plaćati

Gradonačelnik je objavio da je tu odluku donio u 'znak zahvalnosti prema matici Srbiji'

06.01.2024., centar grada, Banja Luka (BiH) - U Banja Luci se svecano obiljezava Badnji dan. Svecana povorka donijela je badnjak koji je unijet u Hram Hrista Spasitelja a potom i osvjesttan. Badnjak je u Gradsku upravu Banja Luka unio gradonacelnik Banja Luke Drasko Stanivukovic.   Photo: Dejan Rakita/PIXSELL
FOTO: Dejan Rakita/PIXSELL

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković odlučio je i ove godine pokloniti besplatan parking državljanima Srbije na području koje administrativno pripada ovom gradu, piše Klix.ba.

Stanivuković je na društvenim mrežama pojasnio da ovo radi u znak zahvalnosti prema “matici Srbiji”.

‘Banja Luka je zahvalna’

“U znak zahvalnosti za svu podršku koju nam naša matica Republika Srbija pruža permanentno godinama unazad donijeli smo odluku da i tijekom 2024. godine građani koji posjeduju vozilo s registarskim oznakama Republike Srbije besplatno parkiraju na teritoriju grada Banja Luke. Banja Luka je zahvalna”, napisao je Stanivuković u objavi na Twitteru.

Ostali građani Banja Luke i državljani BiH će i dalje plaćati parking. Inače, Stanivuković je za gradonačelnika izabran krajem 2020. godine, a prvi put je donio ovakvu odluku 2021. godine.