Nakon što je Ruse optužila da je zbog njih izgubila izbore, Grabar Kitarović cijelu stvar komentirala pomalo bizarnom rečenicom

Bivša predsjednica kratko je komentirala izjavu o hibridnom djelovanju Rusa

02.01.2020., Zagreb - Suceljavanje predsjednickih kandidata na HTV televiziji. Zoran Milanovic i Kolinda Grabar-Kitarovic. rPhoto: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović oglasila se nakon što je dio medija prenio njezine izjave o hibridnom djelovanu Rusa koje je iznijela u podcastu One Decision.

U gostovanju u podcastu dotakla je niz aktualnih tema, no iznijela je i ozbiljnu optužbu na račun Rusije koja se, kako je rekla, umiješala u predsjedničke izbore na kojima je izgubila od Milanovića.

Hibridno djelovanje spomenula usputno

Nakon što je dio medija prenio njezinu izjavu, oglasila se za N1 kratkim komentarom u kojem navodi kako je to spomenula – usputno.

“Vidim da su se naši mediji uhvatili tog jednog dijela u podcastu kojeg sam spomenula gotovo usputno. Slažem se, iznimno važna tema o kojoj treba ozbiljno razgovarati jer kod nas još nije razvijena svijest o takvoj vrsti upliva. No, trenutno nisam u poziciji jer sam pretrpana pripremama za sljedeći tjedan u New Yorku, gdje imam nekoliko važnih konferencija kao supredsjedateljica GPMB”, odgovorila je na upit za komentar.

 

LNG na Krku razlog nesuglasica s Putinom

Njezino gostovanje prošli tjedan u podcastu trajalo je 47 minuta, a u njemu su povučene paralele između hrvatske i ukrajinske borbe za neovisnost. Dotakla se odnosa s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, razminiravanju Ukrajine, prijevozu ukrajinskog žita te stanja u BiH i regiji.

Navela je i kako je najviše nesuglasica s Putinom imala oko LNG terminala na Krku kojemu se, kako je rekla, ruski predsjednik oštro protivio te da je to vjerojatno razlog hibridne akcije tijekom predizborne kampanje što je pridonijelo rezultatu izbora 2020. godine. Njezine izjave demantirao je bivši ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov.