Neki ljudi stvarno nemaju srca. Usamljeni deda (89) iz Rijeke tražio nekoga da živi s njim, javila mu se žena i ukrala mu 800 eura

Čim mu je maznula novac, prestala mu se javljati

07.05.2014., Koprivnica - Gradjani koriste suncano i toplo vrijeme da sami ili s partnerom uzivaju u setnji  ili da kratko pobjegnu od uzurbanog zivota i gradske guzve. Neki kao da ne primjecuju ljepotu koja ih okruzuje jer su zadubljeni u razmisljanja o besparici, nezaposlenosti, neplacenim racunima i drugim brigama. rPhoto: Marijan Susenj/PIXSELL
FOTO: Marijan Susenj/PIXSELL/Ilustracija

Riječki policajci podnijeli su kaznenu prijavu protiv jedne 59-godišnje gospođe koju terete da je nasamarila usamljenog 89-godišnjaka koji je samo tražio nekoga da živi s njim. Stariji gospodin je objavio oglas da traži “osobu za suživot”, a javila mu se spomenuta 59-godišnjakinja i odmah obećala da će doći čim riješi neke imovinskopravne odnose vezane uz kuću u njezinom vlasništvu.

No, ubrzo se ispostavilo da su ti imovinskopravni odnosi veći nego što je u prvi mah tvrdila pa je od 89-godišnjaka počela žicati novac da ih može riješiti. On joj je od ožujka do sredine travnja prošle godine uplatio oko 800 eura, a prevarantica mu se nakon toga prestala javljati.

Deda nazvao policiju

Shvativši da je nasamaren, usamljeni deda je sve prijavio policiji.

“Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, 59-godišnjakinja je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu”, priopćila je danas primorsko-goranska Policijska uprava navodeći da su prevaranticu pronašli službenici iz II riječke policijske postaje.