Neki tip prevozio migrante, hrvatskoj policiji pobjegao s područja Karlovca. Stigao do Slovenije i zabio se u stablo

Uhićen je

04.10.2023., Bihac, Bosna i Hercegovina - Nocna patrola pripadnika Granicne policije BiH i MUP-a Unsko-sanskog kantona u blizini granice sa Republikom Hrvatskom. Granicnoj policiji BiH nedostaje vise od 600 policijskih sluzbenika i unatoc tome, oni su ove godine odvratili vise od 4000 osoba od ilegalnog prelaska granice. Photo: Armin Durgut/PIXSELL
FOTO: Armin Durgut/PIXSELL

Potjera za vozačem automobila latvijskih oznaka s više stranih državljana koji se u subotu ujutro odbio zaustaviti na naredbu policije na području Sisačko-moslavačke županije, završena je u Sloveniji. Potjera je završena nakon što je vozač sletio s ceste i udario u stablo.

Vozač je, kako je izvijestila policija, ignorirao zvučne i svjetlosne signale te je, kršeći prometne propise i ugrožavajući sudionike u prometu uspio doći do naplatnih kućica autoceste u Karlovcu. No, ni tu se nije zaustavio već je, udarivši u spuštenu rampu, nastavio put prema jugu gdje je opet kod izlaza s autoceste udario u rampu.

Ušao u Sloveniju i slupao se

Potom je nastavio u smjeru Slovenije te je preko bivšeg graničnog prijelaza ušao u Republiku Sloveniju.

Slovenska policija potom je izvijestila kako je sletio s kolnika i udario u stablo te je uhićen. U automobilu je, kako su naveli, zatečeno više stranih državljana. U tijeku je kriminalističko istraživanje te razmjena podataka putem međunarodne policijske suradnje s Republikom Slovenijom.