Objavljena dramatična snimka potjere: krijumčar se kombijem punim migranata zabio u zagrebačke policajce

Krijumčar se kombijem u punoj brzini zabio u policijski automobil

FOTO: Screenshot/RTL Danas

Objavljen je novi detalj potjere za kombijem punim migranata u zagrebačkoj Kustošiji koja se dogodila ovoga siječnja. RTL Danas objavio je snimku na kojoj se vidi kako krijumčar migranata kombijem u punoj brzini nalijeće na policijski auto. U kombiju se nalazilo 32 migranata, a vozilom je upravljao 31-godišnji državljanin Moldavije.

Policijska potjera počela je na A1 kada su službenici uočili kombi stranih registracija te su posumnjali da prevozi strane državljane. Vozač kombija odbio se zaustaviti na naredbe policije te se dao u bijeg u smjeru Zagreba. Probio je rampu na Lučkom, grubo kršio prometne propise i nastavio vožnju kroz Zagreb.

Policija postavila blokadu

Policijske patrole su u zapadnom dijelu grada pripremile blokadu, a PU zagrebačka tada je u priopćenju objavila da su u Kustošijanskoj ulici “službenim vozilom taktički djelomično zapriječili prolazak kombija tom ulicom zbog opasnosti koja je postojala za ostale sudionike u prometu i građane”.

“Dolaskom do kućnog broja 2A, vozač kombi vozila, ustrajan u bijegu, udario je u službeno vozilo. Međutim, upravo zbog taktike postupanja bio je prisiljen zaustaviti se”, objavila je zagrebačka policija.

Vozač kombija je uhićen, a policija je objavila da je liječnička pomoć pružena jednom punoljetnom stranom državljaninu za kojeg je utvrđeno da je lakše ozlijeđen i jednoj maloljetnoj osobi.