Netanyahu o obraćanju naciji: 'Hamas je ISIS. Ono što ćemo im napraviti odjekivat će generacijama'

Kazao je da je bombardiranje Gaze tek početak

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs a cabinet meeting in Jerusalem on August 27, 2023. (Photo by Menahem KAHANA / AFP)
FOTO: AFP

Premijer Izraela, Benjamin Netanyahu, održao je televizijsko obraćanje naciji. Iznio je brojke o ubijenim Izraelcima tijekom napada Hamasa. Kazao je da im je rat nametnuo strašni neprijatelj Izraela i zavjetovao se da će Izrael u njemu pobijediti.

“Građani Izraela, u trećem smo danu rata. Borimo se za naš dom i za našu egzistenciju“, kazao je. Objavio je da je određen broj palestinskih naoružanih infiltratora i dalje u Izraelu.

Netanyahu je tijekom govora kazao da su zračni napadi na Gazu “tek početak“ te dodao da će napraviti “sve za Izraelce zarobljene u Gazi.“

‘Hamas je ISIS’

“Zločini koje je počinio Hamas nisu viđeni od zločina ISIS-a. Svezana djeca pogubljena zajedno sa svojim obiteljima. Mladići i djevojke strijeljani u leđa, pogubljeni. Druge strahote neću ovdje opisivati“, kazao je.

“Uvijek smo znali tko je Hamas. Sada cijeli svijet zna. Hamas je ISIS. I porazit ćemo ga kao što je prosvijećeni svijet pobijedio ISIS. Ovaj podli neprijatelj želio je rat i rat će i dobiti“, zaključio je.

Ponovio je da su napadi na Hamas tek počeli. “Ono što ćemo im napraviti u nadolazećim danima odjekivat će među njima generacijama. Obećavam vam ovo, građani, na kraju rata naši prijatelji će znati da su napravili strašnu grešku napadom na Izrael“, kazao je, prenosi Guardian.