Neubrojivi radnik HŽ-a napao kolegu nožem. Vjerovao je da je ovaj tajni agent koji mu truje hranu

26-godišnjak je bio uvjeren da mu je kolega tajni agent i da je to osjetio po 'njegovoj energiji'

13.10.2023.-Solin- U servisu zeljeznice sukobila su se dva radnika jedan je uboden nozem. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Potvrđena je optužnica za pokušaj ubojstva protiv 26-godišnjeg Martina K. iz Kaštela koji je u listopadu prošle godine u pogonu Hrvatskih željeznica u Solinu nožem napao 52-godišnjeg kolegu i zadao mu ubodnu ranu u predjelu vrata, javlja Dalmatinski portal.

U optužnici se navodi da je Martin K. djelo počinio neubrojiv u stanju “perzistentnog sumanutog poremećaja zbog čega nije mogao shvatiti značenje svojih postupaka, niti vladati svojom voljom”.

Vjerovao da ga truju

Okrivljeni 26-godišnjak je bio uvjeren da ga na poslu truju hranom i da je žrtva, odnosno njegov 52-godišnji kolega kojeg je napao, bio zapravo tajni agent na zadatku. Između ostalog, mladić je bio uvjeren da ga kolega prisluškuje i prati te da je to osjetio po “njegovoj energiji”.

Nakon napada na kolegu završio je u istražnom zatvoru, koji mu je produljen. U optužnici se također navodi da zbog stanja u koje se nalazi postoji opasnost o ponavljanja sličnog ili težeg kazneno djela, te da je potrebno provesti obavezno psihijatrijsko čuvanje i liječenje.